Terapie de cuplu

"Toate familiile fericite seamana unele cu altele dar fiecare familie nefericita e nefericita in felul ei" Tolstoi

Ce au in comun familiile fericite?

5 redescopera echilibrul in viata ta

Cand ‘bataliile’ vietii devin comune

Atunci cand cladesti intimitatea emotionala alaturi de partenerul de viata, valoreaza mult mai mult decat buchetul de flori pentru femei sau decat mancarea preferata pentru barbati. (Nu ma intelege gresit…aceste mici semne de apreciere sunt si ele importante)

Exista insa diverse modalitati de a recunoaste intimitatea emotionala a unui cuplu. De exemplu, un studiu amplu, ce a urmarit 1700 de cupluri timp de aproape 15 ani, a aratat ca, in cazul cuplurilor mai intime ‘bataliile vietii’ devin unele comune. O alta cercetare recenta, arata si ca

persoanele ce sunt intr-o relatie fericita evalueza la un nivel mai redus gradul de atractivitate al unor potentiali parteneri sexuali.

Fac asta chiar si atunci cand sunt convinsi ca raspunsurile lor sunt pe deplin confidentiale. Asta nu inseamna ca persoana ignora gradul de atractie al unui potential partener sexual, ci mai degraba nu ia in considerare persoana respectiva ca o alternativa viabila la relatia de cuplu.

Click aici pentru a afla mai multe despre rolul sexualitatii in cuplu

Impreuna dar totusi doi!

terapie de cuplu ancore

 

Cand fluturasii indragostirii devin incredere

O  relatie de cuplu incepe de obicei cu o perioada de efuziune sentimentala. O perioada de ‘betie amoroasa’. La un moment dat insa, aceasta conexiune, bazata in principal pe atractia fizica, se transforma. Ajunge fie o relatie bazata pe incredere si sustinere reciproca, fie cuplul se destrama, victima a multiplelor conflicte de putere, ce au la baza mai ales deficientele de comunicare.

Diferentele intre cele doua trasee nu sunt covarsitoare. E insa mult adevar in afirmatia lui Tolstoi: „toate familiile fericite seamana unele cu altele, dar fiecare familie nefericita e nefericita in felul ei”. 

Nu evenimentele majore diferentiaza familiile fericite,

ci micile semne de intelegere reciproca.

Unul din aceste semne e cat se poate de simplu ….si totusi atat de greu uneori : ascultarea si constientizarea nevoilor partenerului de cuplu. 

Terapia de cuplu urmareste dobandirea unei mai bune intelegeri a bucuriilor, tristetilor, dorintelor si gandurilor fiecarui partener din cuplu.

Terapia de cuplu sprijina constientizarea rolului jucat de fiecare in relatie, in intretinerea unor conflicte. Cauta o mai buna intelegere a importantei intimitatii afective….ce e corelata si cu intimitatea sexuala.

Redescopera intimitatea in cuplul tau!

redescopera armonia in cuplul tau small

 

 

Sustinerea individualitatii nu dispare

A te afla intr-o intimitate emotionala in cuplu nu inseamna ca nu exista ‘lupte pentru sustinerea propriei pareri’, a propriei individualitati. Aceste confruntari de opinii nu sunt oricand un semn ca relatia are probleme, ci mai degraba felul in care se desfasoara ele. Terapia de cuplu ofera puncte de sprijin pentru dobandirea abilitatii de a comunica intr-un mod functional.

In cazul in care fiecare ofera suficiente semne ca e dispus(a) sa ia in considerare opiniile contrare, ca e dispus(a) sa faca tot posibilul ca lucrurile sa mearga, in cazul in care partenerii de cuplu nu se feresc sa-si dezvaluie propriile vulnerabilitati pentru a ajunge la un numitor comun, relatia depaseste de cele mai multe ori aceste mici diferende si dobandeste un echilibru. In fond, dupa cum spunea si Erich Fromm :

„Paradoxul dragostei e ca doua fiinte devin una dar raman in acelasi timp doua”

Daca intampini obstacole in dobandirea echilibrului, terapia de cuplu poate fi un sprijin.

Programeaza acum o sesiune de terapie de cuplu, online sau la cabinet

In cazul in care doresti sa ma contactezi cat de curand posibil, iti sugerez sa apelezi direct pe telefonul mobil, pentru a programa o intalnire. Daca nu te grabesti, acceseaza pagina programari si la lasa emailul si ziua /ora dorita Raspunsul la programari este rapid si de obicei prima sedinta poate incepe in scurt timp dupa programare. De obicei recomand cate o sesiune de  psihoterapie in fiecare saptamana dar exista situatii in care este nevoie de o frecventa sporita pentru a vedea rezultatele

In cazul in care nu doresti sa te deplasezi la cabinet si preferi o comunicare indirecta, iti pun la dispozitie comunicarea prin intermediul conexiunii video Skype. Bineinteles ca aceasta varianta depinde de calitatea conexiunii internet de care dispuneti si necesita un laptop cu camera video – acceseaza Pagina Psihoterapie online pentru detalii legate de costuri si programari.

Afla lucruri noi despre psihologia relatiei de cuplu

lasa adresa de email si primesti primul noile postari de pe blog