Un joc in cuplu ce poate trece neobservat
Iubire sau doar un joc in cuplu?
Multe persoane nu pot descrie agonia prin care trec atunci când persoana ce o credeau a fi sufletul lor pereche şi-a încălcat promisiunea de a fi alături într-o dragoste fără sfârşit. Poate fi foarte dificil să exprimi în cuvinte cât de mult doare atunci când partenerul tău romantic îţi înşeală încrederea şi încheie relaţia.
Uneori poate fi vorba pur şi simplu de un proces în care îndrăgostirea s-a stins şi iubirea sănătoasă nu a apărut sau nu a fost suficient de bine înrădăcinată. Alteori poate fi vorba de ruperea relaţiei de o persoană ce nu a fost nici măcar cu adevărat îndrăgostită. Poate fi vorba doar de un joc în cuplu.
Din păcate există şi persoane ce caută să-şi convingă ţintele să se îndrăgostească de ele fără a se implica emoţional în relaţie. Pot căuta mai degrabă căi prin care să te folosească. Iar uneori acest joc in cuplu poate fi atât de subtil încât trece neobservat sau chiar îţi place. Iată câteva exemple de joc in cuplu, de comportamente ce te pot face să te intrebi dacă e sau nu iubire:
Nu rareori declară că te iubesc repede şi intens.
Sunt persistenţi în declaraţii şi avansuri chiar şi când refuzi. Uneori chiar într-o manieră extravagantă, dramatică. Gesturile extravagante, cum ar fi expunerea în public a unor declaraţii, completează promisiunile că îţi vor îndeplini visele şi descrierile unor scenarii ce dacă te gândeşti bine sunt mai degrabă idilice. Asta poate reflecta fie o nesiguranţă de sine a persoanei respective, fie dorinţa ei de a te atrage într-o relaţie sau în pat înainte de o cunoaşte cu adevărat.
Caută vulnerabilităţi ce pot fi exploatate.
Te ascultă cu mare atenţie însă rareori oferă un feedback implicat în privinţa a ceea ce spui. Te poţi simţi încurajată sau flatată de atenţia focusată ce o capeţi. Însă uneori poţi să-ţi dai seama că mai degrabă caută să afle ce anume te influenţează într-un fel sau altul, pentru a putea să obţină ulterior lucruri de la tine.
Credinţele reprezintă pentru ei adesea mai degrabă ceva variabil.
Realitatea se poate schimba în funcţie de cum le e influenţată imaginea personală. Se pot mula rapid pe ce e nevoie să spună sau să facă pentru a arăta bine în faţa ta. Pot pretinde iniţial că le place ce-ţi place ţie fără a fi adevărat. Prin asta încearcă să-ţi demonstreze cât mai rapid că e sufletul tău pereche.
Încearcă să-ţi stimuleze compasiunea devreme în relaţie
În discuţii, profită de dorinţa ta de a oferi empatie celor ce suferă. Povestesc mult despre abuzuri din trecut. Fie că e vorba de alte partenere, fie că e vorba de şefi abuzivi, dacă priveşti situaţia cât mai obiectiv ai putea observa că în multe dintre relatări proiectează asupra altora trăsăturile negative pe care le au ei înșiși.
Atenţia e oferită foarte frecvent pentru a dobândi controlul
Mesaje sau apeluri frecvente pot fi aparent e ceea ce ai căutat mereu. Însă poţi observa adesea că mesajele sau conversaţiile sunt orientate spre ceea ce-ţi sugerează că poţi face sau nu. Treptat, poate ajunge să îţi controleze activităţile şi să le faceţi doar pe cele ce le aproba el. De asemenea, cadouri mărunte, mici atenţii pot fi oferite constant. Poţi însă observa că de multe ori nu oferă cu adevărat vreun mesaj emoţional, ci mai degrabă sunt mijloace prin care îţi întreţin vie atenţia în sensul dobândirii unui control.
Nu respectă regulile agreate şi graniţele
Pentru aceste persoane adesea regulile sau graniţele nu se aplică. Nu văd vreo problemă când ajung neanunţaţi şi neinvitaţi în timpul unei întâlniri ce o ai cu prietenele, despre care i-ai spus clar că e o întâlnire pentru depanat amintiri comune. Nu văd a fi vreo problemă să se invite neanunţat la biroul tău în mijlocul vreunei întâlniri, pentru a-ţi face o surpriză. Uneori poţi interpreta invadarea graniţelor tale ca o dorinţă de fuziune emoţională. Agrearea unor limite e însă o deprindere importantă pentru dobândirea unui echilibru în cuplu.
Citeste si
Sau